03.03.2022

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur potpisao je danas sporazum s Predsjednikom Upravnog odbora Gorske službe spašavnje - Stanica Sarajevo, Dženadinom Veladžićem, o finansiranju nabavke kombi vozila za potrebe GSS-a. Sredstva za ovo finansiranje iz budžeta Općine Ilidža objezbijedila je Vlada Kantona koja je prepoznala značaj i važnost gorske službe za građane Kantona Sarajevo.
Mnogi ljudi ne znaju da su članovi gorske službe volonteri koji svoje živote rizikuju u urgentnim situacijama kao što su požari, poplave, spašavanja na planinama i u drugim kriznim situacijama i naša je obaveza da im olakašamo kadgod i gdjegod možemo.
Predsjednik UO GSS-a Veladžić je istakao da Gorska služba ulaže velike napore i sredstva kako bi kontinuirano radili na edukaciji svojih članova za brze i adekvatne odgovore u kriznim situacijama izavanim prirodnim nepogodama, individualnim i kolektivnim nesrećama.
Gorska služba trenutno ima 132 člana, volontera koji se kontinuirano educiraju kako bi u svakom trenutku bili spremni za različite akcije spašavanja. Životi onih koje spašavamo su naša odgovornost i ne smije se desiti nikakv propust prilikom akcije i zato veliki dio našeg vremena i sredstava odvajamo na edukacije, vježbe i treninge, pojasnio je Veladžić istakavši da im je od velikog značaja finansiranje koje je Vlada putem Općine Ilidža obezbijedila za nabavku kombija koji se nedavno pokvario tokom akcije spašavanja.
Gorska služba spašavanja - Stanica Sarajevo ove godine obilježava 70 godina od osnivanja GSS BiH, a ovaj značajni jubilej bit će obilježen nizom aktivosti koje pripremaju članovi GSS-a.

Vaš GSS Team - stanica Sarajevo
#cuvajtesepazitese

Facebook