01.03.2022

Jedinice zaštite i spašavanja u KS pokazale snagu i da su spremne na sve situacije
Kantonalna uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo je povodom 1. marta - Međunarodnog dana civilne zaštite, na parkingu ispred Olimpijskog kompleksa Zetra priredila smotru jedinica zaštite i spašavanja.
Međunarodni dan civilne zaštite prilika je da se ukaže zahvalnost onima koji su u protekloj godini pokazali visok nivo profesionalizma i humanosti u prevenciji i borbi protiv nesreća, ali i onima koji su, spašavajući tuđe živote i materijalna dobra, rizikovali svoje.
Pripadnici profesionalne vatrogasne brigade KUCZ KS, gorskih službi spašavanja i pripadnika Zavoda za hitnu medicinsku pomoć izveli su pokaznu vježbu spašavanja unesrećenih osoba iz saobraćajne nesreće, sa gašenjem požara i evakuaciju unerećenih sa teško pristupačnog terena.
Nakon vježbe pripadnici Gorske službe spašavanja - Stanice Sarajevo defileom su prošli kroz grad i odali počast na mjestima: Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992–1995; Vječna vatra - spomenik oslobodiocima Sarajeva u Drugom svjetskom ratu te Šehidsko mezarje Kovači na kojem su sahranjeni borci Armije BiH, poginuli u ratu u Bosni i Hercegovini povodom 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovina.
Gorska služba spašavanja - Stanica Sarajevo današnjim aktivnostima zvanično otpočinje period obilježavanja jubileja 70. godina svog postojojanja i aktivnog djelovanja u Bosni i Hercegovini.

Vaš GSS Team - stanica Sarajevo
#cuvajtesepazitese

Facebook