07/11/2021

Na planini Igman je u periodu od 01. - 06.11.2021. godine održan modul teoretske i praktične obuke „Potraga i spašavanje u urbanim sredinama“.
Modul je organizovan od strane TIKA-e u koordinaciji sa Ministarstvom sigurnosti Bosne i Hercegovine, a uz prisustvo gorskih službi spašavanja sa područja cijele države. Instruktori modula su članovi İHH Arama Kurtarma - Turska služba za spašavanje i potrage.
Dva člana Gorske službe spašavanja - Stanice Sarajevo uspješno je završilo modul „Potraga i spašavanje u urbanim sredinama“.
Po završetku modula organizovana je ceremonija dodjele certifikata za dva modula: „Obuka edukatora za potragu i spašavanje u prirodi“ koji se održao u periodu od 25. do 31.10.2021. godine i „Potraga i spašavanje u urbanim sredinama“. Certifikate je uručio Ambasador Republike Turske u BiH Sadık Babür Girgin.
Ovom prilikom čestitamo organizatorima na još jednoj kvalitetnoj obuci, čestitamo svim učesnicima, a posebno našim članovima na uspješno stečenim certifikatima te nastojimo kontinuirano raditi na jačanju kapaciteta gorskih službi spašavanja Bosne i Hercegovine.

 

Vaš GSS Team - stanica Sarajevo
#cuvajtesepazitese

Facebook