17.08.2021

OK BiH i Let's Do It - Olimpijska borilišta i ekološki održivi razvoj 2021
Edukativnim sastankom tim lidera ovogodišnjeg projekta, u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine, otpočele su aktivnosti projekta koji je direktno usmjeren na unaprjeđenje i očuvanje naše okoline.
Kroz različite faze aktivnosti Olimpijski komitet BiH će i ove godine, po sedmi put, kao specijalni partner učestvovati u realizaciji aktivnosti čišćenja u Sarajevu i još deset gradova širom Bosne i Hercegovine.
Predviđeni termin za realizaciju akcije čišćenja je Svjetski dan čišćenja, 18. septembar 2021. kada će sinhorizovano, širom Bosne i Hercegovine biti sprovedene akcije čišćenja. Do tada nas očekuje niz interesantnih aktivnosti, kao i nagradni kviz koji će biti javno dostupan krajem avgusta.
(Tekst preuzet od @olimpijski_komitet_bih )


Gorska služba spašavanja - stanica Sarajevo učestvovala je u sastanku tim lidera i održala prezentaciju na temu "Ponašanje u prirodi". Prezentacija je obuhvatila Kodeks ponašanja u prirodi, osnovna oprema za boravak u prirodi, prva pomoć te opšte informacije o Gorskoj službi spašavanja - stanici Sarajevo.
Ovim putem još jednom želimo da se zahvalimo Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine i Let's Do It na ukazanom povjerenju te se radujemo budućoj saradnji.
Čuvajmo i štitimo našu okolinu i prirodu koja je naš zajednički dom.

 

Vaš GSS Team - stanica Sarajevo
#cuvajtesepazitese

Facebook