Proteklog je vikenda (20. - 22.11.2020. godine) na području Blagaja i Stoca kod Mostara, u organizaciji GSS FBiH, proveden program provjere i ispita za registrovane gorske spasioce.

Nakon završenog ljetnog i zimskog tečaja, obuke iz pružanja prve medicinske pomoći i velikog broja sati praktične vježbe i sticanja iskustva pripravnici su dobili priliku da pokažu znanje potrebno za registrovane gorske spasioce.

Uprkos jakom vjetru i izazovnim vremenskim prilikama 6 (šest) članova Gorske Služba Spašavnja - stanice Sarajevo je pokazalo spremnost i zrelost za značku spasioca kroz višesatno teorijsko ispitivanje i pismeni test u subotu, te praktičnu vježbu stijenskog spašavanja u nedjelju kroz 14 različitih ispitnih mjesta. Komisija se sastojala od 12 instruktora i kandidata za instruktore koji su pratili rad i ocjenjivali znanje, snalaženje i sposobnosti kandidata.

Ovom prilikom čestitke našim novim spasiocima koji su položili ispit i pokazali vještine i znanje ali i potrebnu srčanost i altruizam za spašavanje i pomaganje.

Pored značajne titule značkom preuzimate veliku odgovornost i breme za spašavanje i pomaganje u uslovima kada druge službe ne mogu pomoći.

Vaš GSS Team - stanica Sarajevo
#cuvajtesepazitese

Facebook