GSS Stanica Sarajevo je i ovaj vikend dala svoj doprinos promociji našeg lijepog grada. GSS Tim za spašavanje na vodi i pod vodom obezbjeđivao je tradicionalne skokove na Bentbaši. Prije izvođenja skokova, naši ronioci su prekontrolisali podnožje brane i izmjerili dubinu na mjestu gdje se izvode skokovi, te ustanovili da su uslovi ispunjeni. Bentbaša Cliff Diving je protekao u najboljem redu, svi učesnici su sigurno izveli skokove a naši članovi su se dobro zabavili i uživali skupa sa takmičarima i sugrađanima u ovom lijepom natjecanju.
 
Istovremeno naš K-9 Tim kao i Tim za potrage dali su svoj doprinos potrazi koja se izvodi u hercegovačkom kršu gdje smo otišli u ispomoć kolegama iz Hercegovine koji već šesti dan neumorno i neprekidno tragaju za nestalim Čitlučaninom Jurom Peharom.
 
Naravno, pored svih navedenih aktivnosti naš dežurni Tim je u pripravnosti 24/7 i spasioci su spremni da odmah po pozivu i obavijesti o nesreći krenu u pomoć.
 
Broj telefona na koji možete zvati u slučaju potrebe ili eventualne nesreće je broj Kantonalnog operativnog centra Civilne zaštite kantona Sarajevo 121 ili direktno na dežurni telefon GSS-a 062/654-456.
Izađite u prirodu i uživajte... I naravno poštujte sve preporuke za odlazak u prirodu kao i preporučene mjere zaštite od Corona virusa.

Vaš GSS Team - stanica Sarajevo
#cuvajtesepazitese

Facebook