U organizaciji opštine Novo Sarajevo 11.08.2012. godine upriličeno je druženje i upoznavanje sa radom dijece sa DVD Novo Sarajevo, P.U. Novo Sarajevo, MUP KS i Gorska Služba Spašavanja, stanica Sarajevo. Ovom prilikom sve pomenute šlužbe su demnstrirale viještine u svojim domenima rada te djeci omogućile da se upoznaju sa radom i načinom djelovanja u društvu pojedinih službi. Članovi Gorske Službe Spašavanja, stanica Sarajevo su prisutnoj dijeci demnstrirali neke od tehnika spašavanja te im omogučili da se i sami okušaju u pomenutim spasilačkim tehnikama. Sama manifestacija se odvijala u centru za mlade opštine Novo Sarajevo.

GrbavicaVjezba_2012_1


Velika dječija zabava "Kreativni park 2012."

" Događaj su pratili i osiguravali službenici Policijske uprave Novo Sarajevo, članovi Dobrovoljne vatrogasne brigade Novo Sarajevo i Gorska služba spašavanja
Na zelenoj površini ispred JU "Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo" u subotu, 11. avgusta ove godine održana je velika zabavu za djecu pod nazivom "Kreativni park 2012.". 
Kroz različite dječije radionice mališani su pokazali svoja umijeća crtanja, pjevanja, igranja šaha, fudbala...Najveću pažnju djece privukle su "zaboravljene igre", kao što su, skakanje u vreći, boćanje, školica, nošenje jaja u kašikama, skok u dalj, između dvije vatre i igra gume. 
Zabavu za djecu "Kreativni park 2012." su pratili i osiguravali službenici PU Novo Sarajevo, članovi Dobrovoljne vatrogasne brigade Novo Sarajevo i Gorska služba spašavanja koji su djeci približili posao kojim se bave. 
Organizator manifestacije je JU "Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo". "
GrbavicaVjezba_2012_2 GrbavicaVjezba_2012_3

 


Gorska Služba Spašavanja
Mountain Rescue Service

Centar za obavještavanje

121

+387 62 654 456
+387 61 299 443

gss@gss-sarajevo.com