Združena vježba GSS BiH održana je dana 28.05.2011 u mjestu Kamenica. Organizator združene vježbe je bila GSS stanica Zavidovići. Učešće na vježbi su uzele sve stanice (osim stanice Gornji Vakuf/Uskoplje koja je bila opravdano odsutna).

Zavidovici2011

Sam scenario vježbe je bio pad aviona sa tri člana posade na veoma nepristupačnom terenu. Po prvi put do sad ekipe (ukupno četri,tri  za pretragu i jedna za transport) bile su formirane od spasavaoca iz različitih stanica. Svaka od ekipa bila je opremljena mobilnom radio stanicom povezanom sa logističkim centrom, GPS uređajem i kartom sa označenim dijelom pretrage. Sve ekipe su vrlo brzo pronašli unesrećene ukazali im prvu pomoć te iste pripremili za transport, i transportovale ih do med ustanove. Sve ekipe pokazale su veliki nivo spremnosti i dobre koordinacije imeđu sebe.

GSS stanica Sarajevo, je učestvovala sa 10 spasavaoca i pripravnika: Adnan Podžo, Ređep Grabus, Tarik Grabus, Bojan Imamović, Tigran Elezović, Edin Merzić, Damir Frenjo, Adis Sabljica, Dino Bajić i Amir Beganović.


Gorska Služba Spašavanja
Mountain Rescue Service

Centar za obavještavanje

121

+387 62 654 456
+387 61 299 443

gss@gss-sarajevo.com