Dana 4.9.2018. u 13:25h primili smo poziv od N.N. lica s informacijom da se na području Lukomira, u blizini rijeke Rakitnice nalazi jedan unesrećeni. Ekipe su odmah krenule u bazu po specijalizirana transportna sredstva, te je prvi interventni tim bio na licu mjesta već u 14:30 h kada su prema pomenutom lokalitetu upućene još dvije ekipe.
O cijelom toku akcije je obavješten OKC Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo (KUCZ) kako bi u slučaju potrebe mogli obezbijediti dodatnu pomoć službi na terenu.
Nedaleko od sela Lukomir na lokalitetu u blizini rijeke Rakitnice unesrećeni je pronađen, ukazana mu je prva pomoć, te je zbrinut u specijalizirana transportna sredstva, te zbog sumnje na težinu povreda unesrećeni je transportovan na rukama do sela Lukomir, nakon čega je u 16:10h smješten u terensko vozilo Gorske Službe Soašavanja - stanica Sarajevo.
Uslijedio je nešto sporiji transport zbog neravnog terena, te je unesrećeni predat ekipi Hitne medicinske pomoći u 16:49h čime je akcija spašavanja uspješno okončana. U akciji spašavanja učestvovalo je 12 spasilaca GSS - stanice Sarajevo kao i dva člana sekcije GSS Hadžići.

Vaš GSS Team...

Facebook