Obzirom da je s dolaskom proljeća krenula i alpinistička/penjačka sezona, te da veliki broj zaljubljenika u ovaj sport svakodnevno obilazi rejon "Darive", kao i šetalište Aleju ambasadora u općini Stari Grad - Sarajevo, te da svakodnevno ovom relacijom prolazi veliki broj djece sa roditeljima, želimo skrenuti pažnju da na stijeni „Orlovača“, na ušću Moščanice u Miljacku, prijeti veliki odron kamenja koji se može u svakom trenutku odlomiti i pasti na šetalište.Odron koji prijeti predstavlja opasnost za penjače i zaljubljenike u penjanje, ali puno veća opasnost je za prolaznike, šetače, trkače, bicikliste, motoriste, posebno za porodice sa djecom, odnosno sve one koji po lijepom vremenu uživaju u ovom šetalištu. 

 U skladu sa ovim upozorenjem napominjemo sve koji se kreću i zadržavaju na tom dijelu da to čine na ličnu (osobnu) odgovornost. GSS stanica Sarajevo će nastojati da obavijesti sve nadležne službe u gradu Sarajevu.

 Gorska Služba Spašavanja - stanica Sarajevo izdaje upozorenje na mogućnost odrona do definitivne sanacije istog na pomenutom šetalištu/penjalištu.

 U toku prošle sezone pomenuti dio je bio obilježen, prije dvije godine upozorili smo na istu pojavu, a u toku 2013. godine jedan dio je i očišćen od nestabilnih komada kamena.

Vaš GSS Team - stanica Sarajevo

Facebook