Gorska služba spašavanja – stanica Sarajevo je na poziv ministra Hasanspahić Senada dana 07.03.2016 godine prisustvovala svečanoj sjednici Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo na kojoj je GSS - stanici Sarajevo uručeno priznanje za dosadašnji uspješni rad i zalaganje u sistemu zaštite i spašavanja.

Također, pored priznanja koje je uručeno stanici kao kolektivu, posebnu pismenu pohvalu Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo dobio je i pripadnik GSS stanice Sarajevo Armin Škandrić, koji se u akciji spašavanja Kotlovi 2016 posebno iskazao i dao maksimalan doprinos prilikom spašavnja unesrećene planinarke. Uz sve pohvale za dosadašnji rad i zalaganje Gorske službe spašavanja – stanica Sarajevo, najavljena je dalja saradnja i puna podrška Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo stanici GSS-a Sarajevo.
 Nakon sjednice naši članovi su u pratnji direktora KCZ i gosp. Medića obišli dežurni operativni centar, te se upoznali sa radom, opremom i operativnim procedurama u sistemu zaštite i spašavanja.

 

 

Vaš GSS Team...

Facebook