Sarajevska škola alpinizma organizira dvodnevni aplinističko-penjački kamp na Bukoviku u Bijeloj stijeni. Održavanje kampa bi bilo u periodu od 09.07.2016. od 10,00 sati do 10.07.2016. do 20,00 sati, na području Bijele stijene, odnosno Sedam vrela. 

Obzirom da je penjalište na Bijeloj stijeni vrlo popularno i posjećeno, a takođe i druga dva u neposrednoj blizini; Uževica i Čardaklija, bilo bi dobro da se i novi članovi upoznaju sa lokalitetom, stjenom i njenim karakterističnostima, te da u skladu sa svojim mogućnostima ispenju neke alpinitičke uspone ili naprave neku vježbu, odnosno pomogu prilikom zbrinjavanja i evakuacije eventualnih povrijeđenih, stoga se pozivaju članovi Gorske Službe Spašavanja - stanice Sarajevo da se uključe u realizaciju ovog kampa kao učesnici i spasavaoci. 

Za potpunu opremljenost za zbrinjavanje i evakuaciju eventualnih povrijeđenih, bilo bi dobro da učesnici kampa iz Gorske Službe Spašavanja - stanice Sarajevo imaju na raspolaganju jedna nosila „NEST“, „GRAMINGER“ i određenu količinu medicinske opreme (zavojni materijal, udlage itd.)

Kamp je neprofitnog karaktera; svi učesnici snose svoje troškove, SŠA obezbjeđuje dio kolektivne opreme i vodiče u alpinističkim usponima, opise i skice smjerova i konsultacije, takođe besplatno.

Organizatori i voditelji kampa su instruktori alpinizma: Mehić Samir i Duraković Erkam.

Potvrda prisutnosti za članove u četvrtak na sastanku stanice.

 

Vaš GSS Team...


Gorska Služba Spašavanja
Mountain Rescue Service

Centar za obavještavanje

121

+387 62 654 456
+387 61 299 443

gss@gss-sarajevo.com