Flash

U dane vikenda članovi Gorske Službe Spašavanja - stanica Sarajevo su imali aktivnosti vezane za edukaciju i digiralnu kartografiju, polaganje za zvanje Instruktor GSS-a u nedjelju vježbu na Bjelašnici te aktivnosti na obezbjeđenju skijališta.

Prema trenutnim raspoloživim meteorološkim prognozama, Federalni hidrometeorološki zavod izdao je crveni meteo alarm za područje cijele Bosne i Hercegovine. Upozorenje je izdato za period 11. i 12. decembra, a zbog najave jakog olujnog vjetra sa mogućim udarima orkanske jačine, koji mogu dostizati brzinu i do 110 km/h.

Gorska služba spašavanja – stanica Sarajevo apeluje na sve građane da se u navedenim danima suzdrže od odlazaka u planine, ili bilo kakvih oblika aktivnosti u prirodi, kao i nepotrebnih izlazaka iz zatvorenih prostora i kretanja u urbanim sredinama.

S ciljem upoznavanja šireg reona djelovanja stanice Sarajevo, a radi kondicionog treninga, članovi Gorske Službe Spašavanja - stanica Sarajevo su u subotu,  25.11. povodom Dana drzavnosti BiH, planinarili na potezu Police - Jezera - vrh Džamija i nazad.

U ponedjeljak, 20. novembra 2017. godine sa početkom u 20:00 sati u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo na Grbavici, Gorska Služba Spašavanja - stanica Sarajevo je održala prvi sastanak sa kandidatima za prijem u stanicu.

I ja sam član Gorske Službe Spašavanja - stanica Sarajevo i na obroncima oko Sarajeva volim da se igram skrivača a usput i da treniram pronalaženje što mi je i zaduženje u stanici.

Gorska Služba Spašavanja - stanica Sarajevo je uzela učešće na Sarajevskom festivalu turizma koji se u dane 19., 20. i 21. oktobra održava u Centru Skenderija.

13.10.2017 godine u domu na Brezovači, Gorska Služba Spašavanja - stanica Sarajevo organizovalaje  predavanje na temu: stres kod spasioca, značenje pietet u spasilačkom radu, iskustva iz akcija... 

Gorska Služba Spašavanja
Mountain Rescue Service

Centar za obavještavanje

121

+387 62 654 456
+387 61 299 443

gss@gss-sarajevo.com